SERIESEGRARE DIVISION 3 SÖDRA 2014 -HOLMALUNDS IF
Emilia Troije, Johanna Carlsson, Mayah Larsson, Veronika Köhler, Rebecca Todorovic, Astrid Ahlander, Cornelia Strandh
Malin Rönnkvist, Siri Hedendahl, Moa Tillgren, Nora Abdulhadi, Amanda Morrison, Molly Östlind, Beatrice Persson

Upplägget är klart från start, nu kör vi för vinst så vi kan avgöra serien på egen hand! Med frånvaron av Lisa och Johanna har vi fått ta in lite stöd på innermittfältet där Alice och Astrid från storasyrrorna ställer upp, tack tjejer! I övrigt har vi i ett nästan intakt lag och dessutom inga matcher i veckan med andra lag, så det känns riktigt bra med utvilade tjejer som är taggade att köra igång!

Ulricehamns IFK är ett duktigt lag, som idag är lite decimerade men det är som när vi besökte dom senast och tyvärr blir det ju lite så mot slutet säsongen. UIFK börjar med fart och försöker komma igenom, men idag är vår backlinje i bästa form och Troije stänger effektivt av alla försök. Istället är det Holmen som tar tag i bollen och vilket spel tjejerna visar upp! Tyvärr är olyckan framme i en närkamp och vår inlånade Alice tvingas att avbryta matchen då hennes lillfinger hoppar ur led (och tillbaka direkt, men förstås väldigt smärtsamt, hoppas det gått bra Alice!!). Efter dryga kvarten är det ändå till sist Cornelia som från högerbacksposition driver fram bollen och får till en öppnande passning som Astrid förvaltar på bästa sätt, 1-0 till Holmen!! 2-0 kommer minuten senare och denna gång när Siri slår en underbart öppnande passning från vänsterkanten som hamnar perfekt hos Rebecca som tar två steg fram och klipper in vårt andra mål, underbart att se!

Nu håller Holmen trycket uppe på UIFKs planhalva och dryga tio minuter senare kör vi varianten i mitten där Malin lägger en perfekt passning längs marken mellan motståndarnas backar och Molly blir ensam med målvakten. Detta var tydligen så roligt att hon två minuter senare kör en copy/paste och plötsligt står det 4-0 till Holmen. Nu har vi haft konstant press i en halvtimme och inte så konstigt att vårt försvar växlat ner lite och det straffar sig när UIFK kommer i en kontring på högerkanten, drar förbi försvarna och placerar in en reducering i Verros bortre hörn. Nu blir det inga sura miner för detta, utan vi börjar om och med bara några minuter kvar av halvleken är det Bea som krigar och krigar och till sist får fram bollen till Molly som får äran att göra hat-trick innan domaren blåser för halvtid.

Andra halvlek kör igång ungefär som första började. UIFK får hålla allt för mycket boll och pressa uppåt vår planhalva. Visserligen öppnar detta för våra kontringar och efter dryga 10 minuter spelade är det Bea som kommer fri och gör 6-1 efter en perfekt slagen markassist av Astrid (och nej, det var inte offside eftersom vänsterbacken i UIFK låg allt för långt ner). Däremot ger de blåas press resultat bara någon minut senare när dom återigen kan reducera. Nu lugnar vi ner spelet och börjar passa runt mer som i första halvlek och även om det kanske tar lite mer tid så ger det oss mycket bättre positioner och lugn att passa runt! 7-2 kommer efter en just sådan kombination, där vi lyfter upp bollen till Nora i mitten, som håller i och passar tillbaka till Malin som direktskarvar fram till Molly som gör sitt fjärde mål idag. Nu börjar UIFK tröttna allt mer och Holmens målchanser dryper in...

Bea skjuter först precis utanför, några minuter senare blir hon nedtryckt och slår själv frisparken precis ovanför ribban. Till sist kommer hon på högerkanten och får till ett underbart inlägg som Malin rusar fram och på volley hamrar in, vilken propagandafotboll!! Matchens sista mål kommer med några minuter kvar och assisten kommer precis som på första målet ifrån Cornelia som nu på vänsterytterposition driver bollen ner mot kortlinjen och lägger en distinkt passning snett bakåt som Bea kyligt kan placera i mål. Matchen är slut och Holmen har vunnit med 9-2 och dessutom tagit hem Division 3 Södra med totalt 10 segrar, 2 förluster och +49 i målskillnad!!

Obligatoriskt "Champagne"bad för att fira serievinsten!!!